Advocaat Sekkaki verbijsterd over fictieve veroordeling

Sven Mary, verdediger van Sakkaki.
UNKNOWN Sven Mary, verdediger van Sakkaki.
Sven Mary, de Belgische advocaat van de Marokkaan Ashraf Sekkaki, reageerde volstrekt verbijsterd op het nieuws dat Sekkaki veroordeeld zou zijn in Marokko. Vtm bracht het nieuws in het journaal, maar Sekkaki zelf ontkent dat hij veroordeeld is.

"Ik heb een tiental dagen geleden voor de laatste keer contact gehad met Ashraf Sekkaki", zei Mary toen hij het nieuws van vtm hoorde. "Toen hebben we afspraken gemaakt om in september het proces voor te bereiden." Mary stelde zich ook vragen bij de echtheid van het proces: "Blijkbaar is de uitspraak om 3 uur gevallen. Ik wist niet dat de Marokkaanse justitie 's nachts werkt."

Buiten proportie
Volgens vtm werden Sekkaki en Johri voor de rechtbank van Oujda verdedigd door een plaatselijke advocaat. Die kon, opnieuw volgens vtm, niet vermijden dat de twee met dertig jaar bijna de maximumstraf kregen.  "Die gevangenisstraf is totaal buiten proportie", reageerde Mary op het foutieve nieuws. "De kompanen van Sekkaki en Johri die in Brugge werden veroordeeld, kregen slechts straffen tot zes jaar. Dat vond Sekkaki zelf ook een rechtvaardige straf." (belga/eb/adb)