Advocaat: "Pierre S. heeft niks te maken met kasteelmoord"

BELGA
Volgens advocaat Hans Rieder heeft zijn cliënt Pierre S. uit Maria-Aalter niets te maken met de zaak rond de verdwijning van kasteelheer Stijn Saelens uit Wingene. Dat meldt het Eén-journaal.

"Mijn cliënt is al sinds dertig jaar cliënt bij dokter Gyselbrecht. In dat brede onderzoek kijkt de politie na wat alle contacten zijn in de familie", zegt advocaat Hans Rieder. "Mijn cliënt heeft bij zijn vrijlating de Tsjetsjenen gezien en hij heeft me bevestigd dat hij de vier nog nooit zag. Mijn cliënt is tijdens het onderzoek nooit ondervraagd over een papiertje dat in de wagen lag van de opgepakte Tsjestjenen met zijn naam. Die informatie is totaal onjuist."
 
Bloedplas
Maandag trof de vrouw van Stijn Saelens een bloedplas en een kogelhuls aan in het kasteel op het Sint-Pietersveld in Wingene. Later bleek het bloed ook effectief dat van de 34-jarige vermiste bewoner. De schoonvader en schoonbroer van de vermiste kasteelbewoner werden twee dagen van hun vrijheid beroofd. Ze werden dinsdag opgepakt en verhoord, maar ze werden donderdag allebei weer vrijgelaten.
 
In de familie van het doktersgezin dat in het kasteel woont, zijn al een tijd spanningen, omdat de vermiste plannen had om te emigreren naar Australië. (belga/sg)