Advocaat Lode Vereeck: "Na ziekteverlof kan Vereeck terug lesgeven"

Lode Vereeck.
belga Lode Vereeck.
"Als de periode van ziekteverlof afgelopen is, kan Lode Vereeck opnieuw als professor doceren aan de UHasselt". Dat zegt zijn advocaat Luk Delbrouck. De raadsman heeft nu ook een mandaat om het dossier op te volgen. Vereeck kwam begin deze week in opspraak voor mogelijk grensoverschrijdend gedrag bij studentes. 

Het parket had een klacht ontvangen vanuit de Hasseltse universiteit, waar Vereeck economie geeft, en opende een vooronderzoek. Vereeck ontkent de aantijgingen. Maar de rector van de UHasselt zei dat het niet uit te sluiten valt dat Vereeck geen les meer kan geven. 

Geen schorsing

Luk Delbrouck, de advocaat van Vereeck, gaat ervan uit dat dat wel nog kan. "Zodra zijn medische toestand het toelaat, kan hij opnieuw gaan lesgeven. Dat is mogelijk, want er is geen tuchtmaatregelen opgelegd, zoals bijvoorbeeld een schorsing", zegt hij. "We nemen er aanstoot aan dat er gezegd wordt dat hij met ziekteverlof is omdat deze zaak hangende is. Dat is niet waar, want hij heeft ook al een controlearts over de vloer gehad." 

Vereeck is al een tijdje met ziekteverlof. Hoe dan ook is hij zondag nog steeds lijsttrekker voor Open VLD in het Limburgse Diepenbeek. De lijsten waren al definitief voor de zaak losbarstte. 
13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eric Loyens

  Iedereen zeverd maar over zijn ziek zijn maar niemand vraagt wat zijn ziekte is mischien eens duidelijk vragen en dan stopt deze zever

 • Jan Servaege

  Op het ziektebriefje staat: mag het huis verlaten. Naar de markt gaan om inkopen te doen.

 • Jean-Marc Carton

  Als hij campagne kan voeren is hij toch niet zo erg ziek, profiteur!

 • marc Deglin

  met zo'n inkomen op de ziekenkas ? hij woont misschien ook nog in een sociale woning ?

 • Rik Tytgat

  Eén van de bescheiden voordelen die politici zichzelf toekennen.