Advocaat Kris Luyckx zelf verdacht van heling

 Antwerpse strafpleiter Kris Luyckx
EPA Antwerpse strafpleiter Kris Luyckx
De bekende Antwerpse strafpleiter Kris Luyckx (49) wordt verdacht van schending van het beroepsgeheim en heling. Dat vernam De Tijd en wordt bevestigd door het Brusselse parket-generaal. Omdat Luyckx ook plaatsvervangend rechter is bij het Antwerpse hof van beroep, is het dossier ook al meegedeeld aan de minister van Justitie en zijn de feiten onderzocht door een onderzoeksrechter bij het Brusselse hof van beroep.

De aantijgingen tegen Luyckx gaan over feiten van juni 2017. Luyckx was advocaat van een aangehouden homejacker. De speurders hadden al huiszoekingen uitgevoerd bij de man en zijn vriendin. Maar blijkbaar had de man nog een wapen verborgen dat de speurders niet hadden ontdekt. Luyckx ging daarna spreken met de moeder van zijn aangehouden cliënt, waarna de vrouw het wapen vond en verstopte. Maar dankzij telefoontaps kregen de speurders te horen wat er aan de hand was. Toen ze de moeder verhoorden, verklaarde die dat advocaat Luyckx haar had getipt dat er nog dingen niet waren gevonden en dat ze daaruit kon afleiden wat haar te doen stond.

Luyckx ontkent

Het gerechtelijk onderzoek naar de feiten is al afgerond en de onderzoeksrechter deelde het dossier al mee aan het parket-generaal. De advocaten van Luyckx, Patrick Hofströssler en Raf Verstraeten, benadrukken dat de strafpleiter de aantijgingen met klem ontkent, maar kunnen geen verdere commentaar geven om het geheim van het onderzoek niet te schenden.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DIRK VAN BRUSSEL

  Eigenaardig, volgens mensen op dit forum zijn advocaten, verfoeilijk. MAAR als ze er een nodig hebben kunnen ze niet rap genoeg zijn. Dan vallen al die vooroordelen plots weg. Dat noemt men hypocrisie. ...en een advocaat gaat zijn cliënten niet screenen wat het geld betreft, net zomin een bakker, beenhouwer, supermarkt dat gaat doen. Trouwens hoe ? Er is nog zoiets als bankgeheim.

 • Ronny Claes

  Waar rook is is vuur. De afgeluisterde gesprekken zijn toch duidelijk... Onbegrijpelijk van die vent... Luyckx zelf in de gevangenis. Wanneer staat proces gepland??

 • Merlijn Ambrosius

  Carriere, geld, macht, elitair, aanzien niet direct de juiste motivaties om correct en rechtgeaard te zijn.

 • Ronald Daens

  Een advocaat die er steeds voor kiest om de grootste drugsdealers van ons land te verdedigen is dan ook nog eens plaatsvervangend rechter. Welkom in België.

 • Ferdinand Nuyts

  Advocaten moeten eerst na gaan van waar het geld komt waarmee ze de advocaten betalen, 99,9 keer is dat misdaad geld...!!! Hallo Mr Geens nog veel werk hé.