Advocaat Delphine Boël: “Geld van dwangsom gaat naar goed doel”

Photo News
Het Brusselse hof van beroep heeft voor een “serene oplossing” gekozen nu koning Albert II op straffe van dwangsom een DNA-staal moet afstaan. Dat zegt Marc Uyttendaele, een van de advocaten van Delphine Boël. Maar het is de vrouw niet om het geld te doen: indien er een dwangsom wordt betaald, zou Boël het geld wegschenken, klinkt het.

Het Brusselse hof van beroep oordeelde vandaag in een tussenvonnis dat koning Albert II de DNA-test moet ondergaan, zoals die werd opgelegd door het arrest van 25 oktober 2018. Doet de vorst dat niet, dan zal hij een dwangsom van 5.000 euro moeten betalen per dag. Dat gaat in vanaf de dag nadat de gerechtelijk expert hem oproept voor een staalafname. 

Advocaat Uyttendaele is tevreden met de beslissing. De dwangsom an sich is echter van geen tel, zei Uyttendaele volgens Belga.  Als er dwangsommen zouden volgen, dan zou zijn cliënte die schenken aan een vereniging. Naar welke organisatie het geld zou gaan, zegt hij niet. 

Gigantische bedragen

Belangrijker is dat het hof het voorstel van de advocaten is gevolgd, die willen dat koning Albert II onmiddellijk een DNA-test ondergaat. “Het hof heeft onze boodschap gehoord dat het noodzakelijk is niet langer te wachten om de DNA-gegevens te verzamelen”, zegt de raadsman.

Of de dwangsom effectief betaald zal moeten worden, is nog afwachten. Het gaat over potentieel gigantische bedragen. Zelfs met een dotatie van 961.000 euro, is het onwaarschijnlijk dat Albert II lang zal wachten om actie te ondernemen. Lees hier welke drie scenario’s nu op tafel liggen.

Bekijk ook:4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ludo verbueken

  Dat hoeft voor mij ze heeft er lang op moeten wachten en die hipokriet heeft haar veel geld gekost

 • Polutnik Ronald

  Ik heb mijn rekeningnummer alvast doorgegeven , want ik ben ook een goed doel en zal alles verdelen aan mensen die het nodig hebben . Maar die goede doelen steken zeer veel in eigen zakken en zeker die toplui met 250.000 euro / jaar .

 • Els Pauwels

  waarom zou je dat doen, steek het toch lekker in eigen boezem

 • Fredien Vandervekens

  Wist U dat, advocaten ook grappig kunnen wezen ? Delphine komt niet meer bij.