Adviseur Energieminister Marghem maakt controversiële overstap naar Electrabel

Marie Christine Marghem is niet te spreken over de overstap van haar ex-medewerker naar Electrabel.
Photo News Marie Christine Marghem is niet te spreken over de overstap van haar ex-medewerker naar Electrabel.
Ruben Laleman, expert op het kabinet van federaal minister van Energie Marie Christine Marghem (MR), is overgestapt naar Electrabel. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.

Het is een gecontesteerde overstap. Als adviseur regelgeving en publieke zaken moet Laleman voor Electrabel het dossier opvolgen van de miljoenensteun die wordt toegekend voor de bouw van nieuwe gascentrales. Daar kent hij alles van, want op het kabinet hield hij de pen vast voor de wet die de steun voor nieuwe elektriciteitscentrales regelt.

“Problematische overstap”

Marghem is er niet over te spreken dat haar specialist Electrabel adviseert over het steunmechanisme. "Hij was een uitstekende medewerker. Maar uit juridisch oogpunt is het belangrijk dat iedereen op gelijke voet behandeld wordt", aldus de minister in De Tijd. Ik heb Engie laten weten dat dat problematisch is. Wat mij betreft, mag hij niets meer te maken hebben met het dossier."

Bij Engie zien ze het probleem niet. "Het is normaal dat kabinetsexperts na de verkiezingen nieuwe professionele uitdagingen zoeken. Voor ons is het belangrijk competente mensen te hebben", luidt het.
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Ooijen

  vanaeken jokke, u moet wel heel veel vertrouwen hebben in de kerncentrales, jokke. Zoveel vertrouwen dat u een generator heeft aangeschaft. Gelukkig, dat als u deze start, deze geen CO2 uitstoot hé? Of wacht eens even..... toch wel. Zoek eens op hoeveel CO2 er vrij komt bij de ontginning, verwerking en transport van uranium. Slik!

 • vanaeken jokke

  En als de markt verzadigt is van de producten die gemaakt worden van de co² en niet meer verkocht krijgen wat dan Geert dat laten ze het gewoon vliegen.Dat gaat dan 37 miljoen ton zijn meer dan het dubbele van nu.

 • Nancy Verhoeven

  De connectie MR-Electrabel is duidelijk.

 • gilberte Vergaelen

  Toen ze minister was heeft ze gezorgd voor Electrabel. Nu zorgt Electrabel voor haar, dikke wedde mevrouw de ex minister

 • chris delanghe

  Barosso ging toch ook naar Goldmans Sachs voor bewezen diensten. Deze minister van energie gaat naar een ... Energieproducent (dé grootste). Ons kent ons. En dan zouden we er moeten van uitgaan dat onze politici het beste voorhebben en doen voor de bevolking. We zijn duidelijk gerold. Deontologisch en ethisch ? Uitermate dubieus. Dat wel! Nu weet ge waarom de energie zo duur is! Nu eerst de uittredingsvergoeding uiteraard !!!.