Administratie vraagt opheffing verbod op overvliegen koninklijk paleis

belga
Het directoraat-generaal Luchtvaart (DGLV) vraagt aan federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) om het verbod op het overvliegen van de koninklijke domeinen van Laken en Ciergnon en het centrum van Brussel op te heffen, zo meldt de krant L'Echo vandaag.

De DGLV roept technische redenen in voor het verzoek, maar volgens waarnemers schuilt er een politiek manoeuvre achter de tekst. Het verzoek zou de gemeenten Wemmel, Meise en Grimbergen sparen en meer vliegtuigen over Brussel laten vliegen. Een gelijkaardig parlementair initiatief werd in 2012 al eens gelanceerd door N-VA-Kamerlid Bert Wollants.

Het kabinet van Bellot neemt afstand van de tekst. "Er bestaat inderdaad een tekst die in die richting gaat, maar wij zijn geen vragende partij. We wachten op meer uitleg van de administratie over dit initiatief, maar we houden geen rekening met de tekst."
14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Roger Deprez

  Het politieke steekspel kan weer beginnen.

 • piet devlieger

  Ze gaan de koninklijke hoogheden toch niet storen zeker ? Wat is dat nu ? Die mensen hebben het al zo moeilijk.

 • rudolf jacobs

  dit is dan ook weer belgisch,mr zou uit zen middag dutje gehouden kunnen worden op die 2 dagen dat hij in dat geldverslinderend oude vervallen kot zit,het is misschien wel dank zij die vliegtuigen dat em bengels heeft,anders sliep hij waarschijnlijk dag en nacht,zou je die ook niet beter naar een fabriek sturen en eens wa laten werken,ik vindt dat da ventje al genoeg krijgt,de egoist ,geef mij maar laurant

 • Johnny chanet

  Een schandaal dat er al zo'n verbod bestaat. Waar is men in dit apenland toch allemaal mee bezig.

 • Dirk Van Den Bossche

  Vliegroutes verspreiden , betekent ook dat ze over Koninklijk Paleis moeten kunnen vliegen. Elke Belg gelijk voor de wet = ook gelijk voor de nachtrust