Adjunct-kabinetschef van Grouwels beschuldigd van belangenvermenging

Brussels parlementslid Jef Van Damme (sp.a) eist vandaag het ontslag van Johan Van Looy voor belangenvermenging. De adjunct-kabinetschef van Brussels minister Brigitte Grouwels (CD&V) is ook bestuurder van de NV Bilc, die een logistiek centrum wilde bouwen op de site van Thurn & Taxis en een gerechtelijke procedure opstartte tegen de beslissing van de Brusselse regering om geen milieuvergunning af te leveren voor de bouw ervan.
 
Van Damme vindt dat Van Looy een van beide functies moet opgeven. "We stellen vast dat de regeringvertegenwoordigers in de NV Bilc nu een beslissing van hun eigen regering aanvechten voor een rechtbank. Ook de voorzitter van de Haven en de NV Bilc, Charles Jonet, ooit nog kandidaat voor Ecolo, trekt mee ten strijde. Dit is toch wel heel kras. Met dit achterbaks spelletje maakt men Brussel weer eens tot in Parijs belachelijk", verklaart oppositielid Van Damme.
 
In de commissie Infrastructuur verklaarde minister Grouwels, bevoegd voor de Haven, woensdag dat er geen vuiltje aan de lucht is. "Het feit dat deze ondernemingen, en hun bestuurders, hun maatschappelijke belangen verdedigen, toont juist aan dat er in deze totaal geen sprake is van belangenvermenging", zei ze. (belga/ka)