ACW maakt tussentijdse balans op van Antwerps stadsbestuur

UNKNOWN

De christelijke werknemerskoepel ACW heeft vrijdag een balans opgemaakt van anderhalf jaar stadsbestuur in Antwerpen. Naast een aantal positieve punten, zoals de recente aanpak van de afvalproblematiek, ziet de koepel vooral ook punten waar het stadsbestuur nog hard aan moeten werken, zoals een deftig armoedebeleid, een sterk sociaal beleid en participatie van de burgers bij stadsontwikkeling.

Armoede
ACW nodige het Antwerpse stadsbestuur uit om samen met hen de film van anderhalf jaar beleid te bekijken. "We hebben het voorbije anderhalf jaar een aantal realisaties gezien die onze stad nog mooier, aangenamer en leefbaarder maken. Maar evenzeer merken we een aantal evoluties en beslissingen die ons zorgen baren", klonk het.

Zo vindt het ACW dat er op vlak van armoede te weinig gebeurt. Meer nog, de koepel vindt dat het armoedebeleid anders moet ingevuld worden. Het armoedebeleid moet in de eerste plaats gericht zijn op het uitsluiten van armoede, niet op het leren omgaan met mensen in armoede, oordeelt ACW.

Participatie bevolking
Op sociaal vlak onderstreept ACW de nood aan een stevig ouderenbeleid en wil de organisatie dat er dringend werk wordt gemaakt van meer kinderopvang. Het ACW zegt voorts niet te begrijpen waarom de inwoners van de stad Antwerpen zo weinig betrokken worden bij de ontwikkeling van de stad. De koepel is dan ook vragende partij om de debatten rond de ontwikkeling van de Scheldekaaien, stadsuitbreiding en de opwaardering van de wijken zo breed mogelijk te voeren.

"We zijn ervan overtuigd dat, als er een cultuur van participatie komt, mensen echt wel in staat zijn hun eigen belangen te overstijgen en een groter belang te zien", besluit ACW. (belga/gb)