Activisten vragen op Brusselse verkiezingsborden aandacht voor mensen zonder papieren

BELGAONTHESPOT
Het collectief Not In My Name heeft afgelopen nacht in Brussel 500 affiches aangebracht op de borden die klaarstaan om met verkiezingsaffiches te worden behangen. Daarmee vragen ze de regularisering van mensen zonder papieren aan. 

De affiches roepen op om zondag mee te doen aan een betoging in de hoofdstad om rechten voor mensen zonder papieren te eisen. "150.000 mensen zonder papieren hebben in België geen rechten en zijn permanent blootgesteld aan onzekerheid en economische uitbuiting", aldus de organisatie. Ze komen door hun administratieve statuut niet in aanmerking voor gezondheidszorg, logies en werk.

"Niemand van de politieke partijen neemt het voor deze mensen op. Dat willen we aanklagen in deze pre-electorale periode", klinkt het.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fons Casteels

  Wie illegaal in België is, heeft WEL papieren. Ze hebben een identiteitskaart en een paspoort van het land waar ze geboren zijn en/of van het land waar ze gewoond hebben tot ze naar België kwamen.

 • Herman Mattheus

  Ferme boete voor wildplakken. Of telt de wet niet voor deze activisten?

 • Edgard Moens

  150.000????

 • Ronny Biesen

  Laat de politieke partijen zich eerst eens serieus om de Belgen bekommeren.

 • raf janssens

  Vertel me eens in welk land mensen zonder papieren wel rechten hebben. Ze zijn per definitie illegaal en dus rechteloos. Willen ze rechten dan moeten ze maar terug naar hun thuisland, einde discussie.