Exclusief voor abonnees

Activist die 1,65 miljoen euro krijgt van stad Aarschot: “Ik heb geen scrupules om dat geld te ontvangen. Totààl niet”

Buurtwegactivist Marc Van Damme in Aarschot voor één van de afgesloten buurtwegen in Aarschot.
Photo News Buurtwegactivist Marc Van Damme in Aarschot voor één van de afgesloten buurtwegen in Aarschot.
1,65 miljoen euro: dat hallucinante bedrag moet de stad Aarschot betalen aan voetwegenactivist Marc Van Damme (62). “Ik heb geen scrupules om dat geld te ontvangen. Totaal niet.” Het is het pijnlijke resultaat van jàren procederen: Van Damme eiste dat Aarschot een tiental buurtwegen terug open stelde, Aarschot liet dat - ondanks rechterlijke uitspraken en dwangsommen - al sinds 2007 aanslepen. “Het is hun eigen schuld.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis221 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Loesje Vranken

  Schaamte is ver te zoeken bij Van Damme.Als je oude kaarten gaat zoeken kan hij zijn kot ook afbreken. Je moet maar durven een vrouw haar muurtje laten afbreken. Een tip : ga alleen wonen op Mars dan kan je niemand den duivel aandoen!

 • Jaak Casteleyn

  Dat is weer een staaltje Vlaanderen waar ze zo hoog mee oplopen, de burger betaald hun geklungel, het zal hen worst wezen. Veel mensen krijgen nog geen 1500,- pensioen, leve de politiek.

 • Willy De Gieter

  Op 1 punt heeft hij alleszins gelijk. Het is zoveel omdat ze niet betalen. Als wij een boete of belasting niet betalen, dan zal er ook een pak intrest bijkomen en dat is in dit geval net hetzelfde.

 • Keppens Luc

  Hoop samen is te mogen gaan wandelen met meneer op ėėn van die ver afgelegen en totaal nutteloze wegen . Dan zal hij achteraf wel weten aan wat hij zijn geld mag uitgeven !

 • eduard jacobs

  nog meer opscheppen amai , nu weten velen waar ze het geld kunnen gaan halen toch , hypocrisie ten top , hopelijk heeft hij ogen op zijn rug