Actievoerders willen opnieuw zeeleeuwenshows Antwerpse Zoo verstoren: "Educatief? Uitbuiting"

Beeld van de actie van de Vegan Strike Group vorige week.
Vegan Strike Group Facebook Beeld van de actie van de Vegan Strike Group vorige week.
De actievoerders van de Vegan Strike Group hebben opnieuw plannen om een show van de zeeleeuwen in de Zoo van Antwerpen te verstoren. Het welzijn van de dieren staat momenteel niet centraal, vinden ze. De show krijgt binnenkort al een meer educatieve nadruk, maar dat is volgens de actievoerders niet genoeg.

Vorige zondag verstoorden actievoerders de zeeleeuwenshow in de Zoo van Antwerpen. Sindsdien ziet de show er al wat anders uit en is het entertainende karakter eerder educatief geworden. "Ontdaan van alle toeters en bellen", klinkt het bij de zoo. "We tonen de zeeleeuwen hoe ze zich van nature uit gedragen."

Toch zijn de actievoerders niet tevreden, en daarom plannen ze nieuwe acties. Op een onverwacht moment. Aan de ingang van de zoo deelde actievoerder Peter Janssen vandaag stickers uit. "Dit miljoenenbedrijf denkt aan zijn imago", zegt hij. "Ze verdienen grof geld aan het opsluiten, maar ook aan het uitbuiten van deze mooie dieren. Wij zien die hele educatie niet, dat is het ook niet. Als je echt de mensen wil informeren, dan kan je dat op heel veel verschillende manieren doen, maar niet met een bal op hun neus te laten draaien."
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK VAN DESSEL

  Kinderplezier dient te primeren op vermeende "dierenrechten" !

 • Jos Swaenen

  Je mag natuurlijk een andere mening hebben over bepaalde dingen, maar om zo je mening op te dringen aan andersdenkenden gaat te ver. Wat zij doen is de orde verstoren. Dat zijn hooligans, boete en verbod om nog ergens een dierentuin te bezoeken.

 • Frans Vermeylen

  Zielige zeveraars en milieubarbaren die actievoerders!

 • Danny Stoffel

  Ze vervelen zichzelf weer

 • Angelo Cabooter

  Geef ze een boete wegens het verstoren van de show, en bij de 3de overtreding een gevangenisstraf van 6 maanden