Actievoerder tegen gevangenis Haren raakt zwaargewond bij brand

Beeld ter illustratie
photo_news Beeld ter illustratie
In Haren is gisteravond een man zwaargewond geraakt bij een brand. Dat meldt de Brusselse brandweer. Het gaat om één van de actievoerders die op een terrein verblijven vlak bij de site waar de megagevangenis zou gebouwd worden. Het slachtoffer is met derdegraads brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

De Brusselse brandweer werd gisteren omstreeks 22.20 uur verwittigd van de brand op het Keelbeek-terrein. Ter plaatse bleek een zelfgebouwde hut van één van de actievoerders in brand te staan. De brand was veroorzaakt door de oververhitting van een kookpot met olie, aldus brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

"Het heeft onze mensen heel wat moeite gekost om de hut binnen te dringen en het vuur te blussen", zegt de woordvoerder. "Er zijn verschillende kleine explosies geweest door gasflessen die in de hut lagen. We hebben zelfs nog drie grote gasflessen van tien kilo propaangas de hut uit kunnen slepen alvorens ook die ontploften.”

In de hut bevond zich één persoon die met derdegraads brandwonden naar het ziekenhuis is gebracht.
 "Volgens die persoon was er nog een tweede persoon aanwezig, die licht verbrand zou zijn geraakt, maar die was niet meer ter plaatse toen wij aankwamen", aldus nog de brandweerwoordvoerder.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • piet devlieger

    Actie voeren kan gevaarlijk zijn. Moeten we nu medelijden hebben met die man ? Hij heeft een keuze gemaakt en moet er de gevolgen van dragen.

  • Danny Govaerts

    Dat er dan toch zoveel tegen kantine is daar rond Brussel waarom moet dan die gevangenis net zoals andere instellingen altijd een plaats krijgen rond Brussel terwijl het verkeer naar die plaatsen nu al een nachtmerrie is.. Er zijn plaatsen waar de grond klaar licht om een nieuwe gevangenis voor 1000 man te bouwen . Waar al 20 jaar geleden plannen voor waren . Maar de uitvoering laat op zich wachten omdat het nu eenmaal niet in Brussel is..