Acties bij skeyes gaan verder: vanavond drie uur lang geen vliegverkeer mogelijk op luchthaven Luik

BELGA
Door een tekort aan luchtverkeersleiders zal er vanavond, tussen 19 en 22 uur, geen vliegverkeer mogelijk zijn op de luchthaven van Luik. Dat bevestigt Dominique Dehaene, woordvoerder van de luchtverkeersleiding skeyes. Het Belgisch luchtruim zal komende nacht opnieuw gesloten zijn tussen 01.30 uur en 4 uur. 

De impact komende nacht van de sluiting van het luchtruim is beperkt, aangezien er dan niet zo veel verkeer is, aldus skeyes-woordvoerder Dominique Dehaene. Ook gisterennacht was het Belgische luchtruim gesloten tussen 01.30 uur en 04.30 uur.

De voorbije dagen waren er al tekorten bij de luchtverkeersleiding in ons land. Dat zorgde voor zware vertragingen van het vliegverkeer. Afgelopen nacht ging het hele Belgische luchtruim zelfs enkele uren dicht.

Vertragingen

Bij skeyes zijn al verscheidene dagen acties bezig van de luchtverkeersleiders, met zware vertragingen tot gevolg bij de luchtvaartmaatschappijen. De directie sloot vrijdag een akkoord met de socialistische overheidsvakbond ACOD, maar het ACV kan zich daarin niet vinden. De vakbond kondigde vanaf maandag nieuwe acties aan.

Een verklaring voor het personeelstekort van vanavond in de verkeerstoren in Luik werd niet gegeven. In het verleden wezen directie en bonden elkaar met de vinger: de directie had het over stakingsacties, terwijl het volgens de bonden ging om zieken.

Het tijdelijk sluiten van de luchthaven van Luik zal waarschijnlijk geen impact hebben op het reizigersverkeer: volgens de website van Liege Airport vinden er tussen 19 uur en 22 uur geen passagiersvluchten plaats. De luchthaven is wel een belangrijke vrachtluchthaven.

Op Brussels Airport lijkt de situatie intussen genormaliseerd, er zijn deze voormiddag enkel nog wat lichte vertragingen te zien.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.