Actie 'Win uw huis' opgeschort na bedreigingen

RV
De actie 'Win uw huis' wordt on hold gezet. Het is met andere woorden voorlopig niet meer mogelijk om een lotje van 50 euro te kopen en zo een prachtig gerenoveerde rijwoning in Waregem te winnen. Eigenaar Kris Sierens en zijn gezin hadden de loterij op touw gezet om zo de Warmste Week van Studio Brussel te steunen.

Er kwamen erg veel positieve reacties op het initiatief, maar het gezin kreeg ook bikkelharde verwijten te slikken, vooral via sociale media. Een aantal mensen was er blijkbaar van overtuigd dat het gezin Sierens zichzelf wou verrijken met Kom op tegen Kanker als excuus. Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, verzekerde ons dat daar niets van aan is en dat het gaat om een heel integer gezin dat enkel goede bedoelingen heeft: "Bovendien hebben ze een attest van een schatter waaruit blijkt dat het huis méér waard is dan wat ze vragen. Het is dus niet zo dat ze munt proberen te slaan uit de actie."

Toch schorten Kris en zijn gezin de actie voorlopig op, uit vrees voor de veiligheid van hun gezin: "Ons gezin is benaderd geweest via verschillende kanalen. De wereld zit blijkbaar anders in elkaar dan wij dachten. Dit hadden we niet zien aankomen. Ik hoop dat mijn gezin nu verder buiten schot blijft." 
38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eida Lam

  Wie zegt dat die bedreigingen niet komen van mensen uit een sector die hier geld mee muslopen en zo willen vermijden dat het een trend wordt?

 • Nancy Goussaert

  Aan al die slimme hier die het o zo goed weten....dat huis is helemaal niet op 400.000 geschat! Die mensen wilden zoveel omdat zo de kosten voor de loterij,zoals gerechtsdeurwaarder betaald werden. EN HET VOORNAAMSTE was het hun bedoeling als die loterij kon doorgaan...diegene die het huis won GEEN notariskosten moest betalen. Dat ook zij dat daarvan konden betalen .

 • Danny De Maeyer

  Sceptici die frustratie uit "eigen"-belang (=probleem) projecteren tov een goed doel, willen de boel torpederen. Dit moest dit eens succes worden, en aanslaan, dan verliezen enkele graaiculturen een deel van hun "legaal" bekomen winst-op-de-kap van de verkoper, ik denk oa aan de bankensector & immosector. Mijn steun voor de familie met dit initiatief, mijn motivatie steun goed doel en koopje indien groot lot! Schande!?

 • Danny De Maeyer

  Een bende negatievelingen die hun "eigen"-belang (=probleem) projecteren tov een goed doel, wil de boel torpederen, moest dit een succes worden, en aanslaan, verliezen enkele graaiculturen een deel van hun "legaal" bekomen winst-op-de-kap van de verkoper, ik denk oa aan de bankensector & immosector.

 • Ad Dezutter

  De positieve reacties die hieronder staan zijn waarschijnlijk van mensen waar zo een lotje al op de schouw ligt