ACOD Politie dreigt met "échte acties" op Brussels Airport "als beschuldigingen aanhouden"

BELGA
ACOD Politie is het beu dat voor de langere wachttijden aan de politiecontrole op de luchthaven van Zaventem steeds gewezen wordt naar "een actie" van de politie. "Als je weet dat de laatste actie van de politie op de luchthaven dateert van 2015, zie je dat deze beschuldiging nergens op slaat", hekelt de politiebond. "Als deze onterechte beschuldigingen ten aanzien van het controlepersoneel blijven aanhouden, zijn échte acties in de toekomst niet denkbeeldig", waarschuwt afgevaardigde Luc Breugelmans.

Bij lange wachtrijen aan de paspoortcontrole wordt volgens de vakbond vaak ten onrechte omgeroepen dat een actie van de politie de langere wachttijd veroorzaakt. "Van een actie of een staking is dan doorgaans helemaal geen sprake, integendeel. Het politiepersoneel doet er steeds alles aan om de wachtrijen in te korten. Een dergelijke mededeling is voor hen bijzonder frustrerend omdat ze maar al te goed beseffen dat de vertragingen veroorzaakt worden door het grote personeelstekort (25 procent) en het tekort aan controleposten", klinkt het.

Het wordt volgens de vakbond hoog tijd dat de "echte oorzaken" van de problemen op de luchthaven benoemd worden: de enorme personeelstekorten en het gebrek aan middelen. "Niet alleen het besparingsbeleid van deze regering, maar ook de houding van luchthavenuitbater BAC ligt hier aan de basis", zegt Breugelmans. "Als de wachtrijen korter moeten, dan kan dat enkel door meer controleposten en meer personeel te voorzien. Ook de infrastructuur die ter beschikking wordt gesteld aan de politie is dringend aan een opfrisbeurt toe. Niet alleen de kantoren maar ook de ruimtes waar de mensen die gerepatrieerd worden moeten wachten, zijn onveilig en onhygiënisch." 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • paul lemmens

  zij zoeken steeds wanhopiger om een reden te vinden om te staken

 • DIRK VANGOSSUM

  Als frequent flyer kan ik enkel maar beamen wat hierboven wordt vermeld. Niet genoeg controleposten, de automatische controle is geen mirakeloplossing, zorgt voor lange rijen. Of het onderbezetting is, besparingen of luchthavenuitbater.... Zij zijn te vaak de "pispaal" van de reizigers.

 • VITAL OP DE BEECK

  Ze voeren WEL acties en moeten niet zeveren. Ze doen acties met zich niet flexibel op te stellen. Te lang te veel goed gewoon. Ongelooflijk dat die dat durven tegenspreken. Ze doen niet anders dan wringen

 • Michel Jacobs

  De teleurgang van België kan je zien uit de onverwachte hoek van oude technologie: Radio. ALLE belangrijke landen blijven ervoor zorgen dat ze op de korte golf actief blijven.: De VS, UK, Duitsland, Frankrijk, Rusland...maar België is er al jaren mee gestopt: te duur. Om je dood te lachen: één enkele zendinstallatie om bestaande programma's op een andere golf uit te zenden, wat kan dat kosten? Een paar tienduizend euro per jaar? Om overal ter wereld present te zijn? Intriest is het.

 • Jacques Mertens

  De politie heeft gelijk. Respect dat ze dit werk nog willen doen in zo'n omstandigheden. Ook uitgekafferd worden door onbeschofte reizigers hoort er blijkbaar bij. Te weinig agenten en te weinig echte controle, want het moet veel te rap gaan. In het buitenland krijgen agenten gemiddeld 3 keer zoveel tijd voor een controle, en ze zijn voldoende in aantal.