ACOD behoudt stakingsaanzegging bij MIVB

photo_news
De socialistische vakbondscentrale ACOD zegt dat de stakingsaanzegging bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB behouden blijft. Woensdag vond overleg plaats tussen de vakbonden en de directie over de verschillende problemen bij de MIVB.

ACOD Tram-Bus-Metro diende maandag een stakingsaanzegging in bij de MIVB, die van kracht wordt vanaf 19 februari. De vakbond klaagt het sociaal klimaat aan in de verschillende commerciële afdelingen van de MIVB en een "verspilling van belastinggeld".

Na de vergadering zei een socialistische vakbondsafgevaardigde woensdagavond dat de stakingsaanzegging behouden blijft. De vakbondsverantwoordelijken vergaderingen vrijdag onderling. 

De MIVB zegt dat de vergadering constructief verliep en dat de verzoening zou moeten doorgaan.

Woensdagmiddag zei de christelijke bond al, ACV Openbare Diensten, dat een stakingsaanzegging niet op tafel ligt. De organisatie wil een open houding bewaren en de onderhandelingen correct voeren. 
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Frans Peeters

    Een vermeld weekend, daar gaat de staking over. De rode vakbonden zijn criminelen.

  • vanaeken jokke

    En denken ze dat wij de burgers daar nog van verschieten.Er gaan weer wat procentjes af van de SPA doe zo verder en de kiesdrempel is een feit.