Achttien maanden cel voor nepenquête aan KU Leuven naar masturbatiegedrag van jonge vrouwen

Willem V. wordt veroordeeld tot achttien maanden cel voor het afnemen van nepenquêtes.
Vertommen Willem V. wordt veroordeeld tot achttien maanden cel voor het afnemen van nepenquêtes.
De correctionele rechtbank van Leuven heeft dinsdag een 24-jarige man veroordeeld tot achttien maanden cel voor een nepenquête naar masturbatie. Willem V. bevroeg jonge vrouwen aan de KU Leuven gedurende tweeënhalf jaar naar hun masturbatiegedrag.

Willem V. uit Houthalen-Helchteren stond terecht voor het bedrieglijk verwerven van informatie over het seksueel gedrag van minstens 24 jonge vrouwen. In het kader van een fictieve masterthesis aan de KU Leuven hield hij een enquête naar hun masturbatiegedrag. De beklaagde verspreidde tussen december 2012 en mei 2015 in de gerechtelijke arrondissementen Leuven en Limburg diverse enquêtes bij meisjes en vrouwen tussen 15 en 25 jaar oud.

De man gebruikte in zijn correspondentie twee fictieve identiteiten waarmee hij zich voordeed als vrouw. Hij gebruikte een hotmailadres met de valse namen om de enquêtes te versturen. Hij maakte daarbij gebruik van de logo's van de KU Leuven. Voor de verspreiding misbruikte V. ook de naam van professor Paul Enzlin als promotor van de onbestaande thesis.

Het openbaar ministerie had twee jaar cel gevorderd. De rechtbank veroordeelde V. tot een gevangenisstraf van achttien maanden. De straf is met uitstel gedurende vijf jaar onder strikte probatievoorwaarden.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Plessers

  Maw,minder dan 3jaar is dus geen gevangenis.Voor de rest,de dames die daar intrappen zijn ook behoorlijk dom.

 • FRANCIS vanoverschelde

  Gas boete was genoeg . 150€

 • Tom Desmedt

  Amai, zelfs als je zat 2 kinderen doodrijdt krijg je geen zo'n strenge straf.. Tja, prioriteiten zeker?

 • Ingrid Charlier

  gestoorde vent

 • Jan Gielen

  Sommigen zijn wel heel vindingrijk om zich seksueel op te winden.....