Achtste stripmuur zet Jommeke in de kijker in Antwerpen

Op het Frans Halsplein in Antwerpen is vanmiddag de Jommekesmuur ingehuldigd. Het striptafereel van Jef Nys is de achtste stripmuur van het stripmurenproject 'Muurvast' in Antwerpen.
 
"Muurvast wil Vlaamse striptekenaars, cartoonisten en illustrators op de kaart zetten. Zij kiest grauwe, slecht onderhouden of zwaar betagde muren in de stad uit en tovert die met monumentale muurschilderingen om tot blikvangers waarop de stad terecht fier mag zijn", zegt Tom Vanhoren van Ballon Media, een van de initiatiefnemers.
 
De muurschildering werd gemaakt door de vzw Art Mural en geeft de verschillende personages van het stripverhaal Jommeke weer. De Jommekesmuur is de achtste stripmuur voor Antwerpen. De zeven andere stripmuren zijn van de hand van Jan Bosschaert in de Wolstraat, Willy Vandersteen in de Korte Ridderstraat, Merho in de Paradijsstraat, Jan Van der Veken op de Eiermarkt, Ilah in de Keizerstraat, Dick Matena in de Korte Nieuwstraat en Philip Paquet in de Leopold De Waelstraat. (belga/adv)