Acht mensen, onder wie twee kinderen, getroffen door CO-intoxicatie in Elsene

Beeld ter illustratie.
Dieter Nijs Beeld ter illustratie.
In de Brusselse gemeente Elsene zijn gisterenavond 8 personen getroffen door een CO-intoxicatie. Dat meldt de Brusselse brandweer. De slachtoffers, onder wie twee kinderen, moesten naar verschillende ziekenhuizen gebracht worden maar bleken niet in levensgevaar te verkeren.

Gisterenavond rond 18.00 uur liep bij de noodcentrale een noodoproep binnen voor twee zieke kinderen, in de Malibranstraat in Elsene. 

Toen de ambulanciers het appartement op het gelijkvloers betraden, gingen hun CO-melders meteen af. De bewoners werden geëvacueerd en de ramen geopend. De brandweer, een MUG-team en Sibelga kwamen ter plaatse. Alle 11 aanwezigen werden onderzocht door de MUG-arts en acht van hen werden met intoxicatieverschijnselen overgebracht naar verschillende ziekenhuizen. 

Oorzaak van de CO-intoxicatie bleek een slecht werkende boiler. Alle gastellers in het gebouw werden afgesloten door Sibelga en de installaties, die allesbehalve in orde bleken, zullen grondig gecontroleerd worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.