Acht jaar cel voor twee brutale verkrachtingen

thinkstock
De Brugse correctionele rechtbank heeft een 39-jarige man uit Knokke-Heist veroordeeld tot acht jaar effectieve celstraf voor twee verkrachtingen met foltering. Joery A. bond zijn slachtoffers vast en verkrachtte hen met verschillende voorwerpen.

Eind september 2014 verbleef N.C. (36) in Blankenberge in het appartement van een kennis van de beklaagde. Ze werd er tweemaal verkracht door Joery A., maar liet zich toch verleiden om mee te gaan naar zijn woning in Knokke-Heist. De beklaagde had haar immers 15 gram speed beloofd. Het slachtoffer werd echter vastgebonden met een touw en opnieuw verkracht.

Joery A. verliet begin december 2015 een opvangcentrum voor drugsverslaafden en kreeg onderdak bij A.T. (43) in Oostende. Op 5 december greep hij de vrouw bij de keel en maakte hij haar armen vast. Sinds die verkrachting zit de beklaagde in voorhechtenis.

De beklaagde beweert echter dat ze seks hadden met onderlinge toestemming. N.C. zou hij naar eigen zeggen zelfs nooit gekend hebben. De verdediging vroeg dan ook de vrijspraak.

Gloeilampen
De rechter veroordeelde de man uit Knokke-Heist uiteindelijk tot acht jaar effectieve celstraf. Hij is ook voor tien jaar zijn burgerrechten kwijt. De feiten werden geherkwalificeerd naar verkrachting met foltering. Bij de verkrachtingen bond A. immers zijn slachtoffers vast en maakte hij gebruik van verschillende voorwerpen, zoals gloeilampen. N.C. kreeg een schadevergoeding van 7.600 euro toegewezen. Er werd een deskundige aangesteld om de precieze schade bij A.T. te onderzoeken.