Acht jaar cel voor 20-jarige die 'klikspaan' (17) bijna doodknuppelde

De politie trof de zwaargewonde tiener aan in deze woning in de Paardebloemstraat, beklaagde Nico Y.
Kristof Pieters De politie trof de zwaargewonde tiener aan in deze woning in de Paardebloemstraat, beklaagde Nico Y.
De 20-jarige Nico Y. uit Stekene is vandaag door de Dendermondse strafrechter veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van acht jaar voor poging tot moord. De twee andere jongeren waarmee Y. samen terecht stond, kregen respectievelijk vijf jaar cel, waarvan de helft met uitstel, en een werkstraf van 250 uur.

Ze takelden in de nacht van 28 februari op 1 maart 2017 een 17-jarige jongen zo hard toe dat die bijna het leven liet. De feiten vonden plaats in de woning van Y. in de Paardebloemstraat in Stekene. Y. had de jongen bij hem thuis laten komen voor "een gesprek" omdat Y. er hem van verdacht hem "verraden" te hebben. Hij verdacht er de jongeman van dat hij diens vriendinnetje verklikt had bij de politie, nadat ze was weggelopen uit een instelling, zodat ze terug werd opgepakt. Van een gesprek kwam echter niet veel in huis en al snel begon Y. zijn slachtoffer te slaan en te schoppen. Hij kreeg daarbij hulp van enkele vrienden.

Frieten

Openbaar aanklager Katrien Borms was tijdens het proces tegen Nico Y. (20), Jordy B. (19) en Bob Q. (24) meer dan duidelijk. "Hallucinante feiten zijn het geweest, gruwelijk en mensonterend", klonk het. "Het jonge slachtoffer werd naar de woning van Y. gelokt, zogezegd om te praten. Maar in de plaats werd hij geslagen, geschopt en toegetakeld met een baseballknuppel. Urenlang. Tussendoor werd drank gekocht in een nachtwinkel en daarna ging de agressie gewoon door. Toen de politie ter plaatse kwam, vonden ze het slachtoffer in shock, rillend en bebloed op de grond. Hij kon niet meer staan. En ondertussen zaten de daders een computerspelletje te spelen en frieten te eten."

Trauma

De tiener werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is momenteel aan de beterhand, maar kampt met een trauma door wat er gebeurd is. Volgens de Dendermondse rechter is het duidelijk dat de beklaagden met een torenhoog agressieprobleem kampen. De rechtbank wil dat ze daar een oplossing voor zoeken.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Seghers Darcy

  Misselijk ja... levenslang moesten ze hebb en... dat doe je niet bij eender iemand .

 • Kevin Van Moere

  Idd.. ze worden opgepakt en lopen daarna weer vrij en doen gewoon verder zoals er voor.

 • elsa vs

  Dat is meer en meer krapul de jeugd van tegenwoordig ...kinderen worden ook niet meer opgevoed zoals het moet

 • mis tanget

  Veel te weinig. Die komen vrij en beginnen terug opnieuw. Crapuul verdient geen tweede kans !