Exclusief voor abonnees

Achille (84) doet tevergeefs gooi naar werelduurrecord: “Afzien? Het was maar een uur. Met mijn vrouw zie ik al 60 jaar af”

Fruit, peperkoek en een stuk chocola: meer had de 84-jarige Achille Margo gisteren niet nodig om op een uur 31,186 kilometer te fietsen. Het werelduurrecord van 39 kilometer haalde hij niet, maar hij verbrak wel zijn eigen record. “Mijn vrouw vraagt waarom ik zoiets doe. Wel, omdat ‘k geiren met de vélo rie.”

“Wanneer ik met de fiets rij, kom ik veel gasten van twintig of dertig jaar tegen. Gasten van wie ik hun grootvader kan zijn. Als er een pépé als ik in hun wiel komt zitten, zie ik hoe ze hun versnelling ‘versmijten’ om rapper te gaan. Maar het lukt hen niet om mij eraf te krijgen, ik neem zelfs af en toe over om ook mijn deel van het kopwerk te doen. Er was er eens eentje die dat niet kon verdragen. Hij bleef nogal lang in mijn wiel zitten om plots te demarreren. Ik dacht: godverdoeme. Ik ben erachter gegaan en in zijn wiel blijven zitten. Ik heb gezegd: ‘Vriendje, weet je wat je moet doen als je er nog eens een pépé wil af rijden? ’s Ochtends een ‘stutje’ of twee meer eten!’”

Achille Margo is een straffe. 84 jaren heeft de West-Vlaming al op de teller, maar op de fiets is hij nog steeds een jong veulen. 

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy Van Hulst

  Ik gun het deze man maar zijn verhaal typeert wel dat haantjesgedrag van die baankoereurkes.

 • Ivo Torfs

  Mr Dave Florizone, dit was ook mijn gedacht maar ik denk dat er veel humor achter zit, tenslotte ken ik hem niet persoonlijk, zijn vrouw kan er toch mee lachen.

 • Dave Florizone

  Mooie prestatie, een beetje meer respect voor zijn vrouw mocht wel.

 • Geert Heylen

  Zalig, als je zo oud mag worden! Spijtig , maar weinige gegeven.

 • Erik Audenaert

  Wat een aangename man is dit zeg . Je moet het maar doen op die leeftijd . Ik hoop ook dat hij nog lang samen mag zijn met zijn vrouwtje . Twee sympathieke mensen . Proficiat Achille .