ABVV voert actie tegen Rode Kruis Sint-Niklaas

Onlangs zijn twee mensen, onder wie een ABVV-afgevaardigde, ontslagen bij Het Rode Kruis in Sint-Niklaas. Volgens de socialistische vakbond was dat omdat zij protesteerden tegen de invoering van twaalfurenshifts.

Daarom zal de vakbond morgenochtend om 7 uur actie voeren op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Daarbij zullen stickers uitgedeeld worden, als verwijzing naar de stickerverkoop van Het Rode Kruis. De vakbond vindt het jammer dat "het geld dat vrijwilligers met die stickerverkoop bijeenbrengen, gebruikt wordt om medewerkers via dure procedures aan de deur te zetten".

Kristien Merckx, secretaris van het BBTK-ABVV: "Het is al onze derde delegee in een jaar tijd die bij Het Rode Kruis wordt buitengezet. En hier gaat het dan nog om het invoeren van een 12-uren werkdag, wat onwettelijk is. Daarom voeren wij morgen actie, en wanneer de zaak in september voor de arbeidsrechtbank komt, zullen we opnieuw iets op het getouw zetten."

De ambulancedienst van Het Rode Kruis van Sint-Niklaas voert een 12-uren werkdag in om de uurroosters aan te passen aan die van het AZ Sint-Niklaas, nadat er een samenwerkingsverband is opgezet tussen beide. Officieel is de vakbondsafgevaardigde ontslagen omdat hij een aantal keren te laat op het werk zou zijn verschenen. (belga/tdb)