Absurditeit ten top: Willy kan zijn parking niet meer in (zonder extra te betalen)

ATV
Willy rijdt met een dieselwagen met euronorm 3 zonder roetfilter. Daarmee mag hij niet in de Antwerpse lage-emissiezone. Maar zelfs al wil Willy die zone vermijden, hij heeft geen enkele keuze: om zijn garage te kunnen bereiken, moet hij immers een u-bocht maken door de lage-emissiezone. En dat kan hem heel duur komen te staan.

Willy woont in Berchem en zijn garage ligt net buiten de lage-emissiezone (LEZ) langs een eenrichtingsweg. De garage uitrijden is geen probleem, maar wanneer Willy na een uitstapje terug thuiskomt, moet hij noodgedwongen rechtsomkeer maken aan de verkeerslichten waar de LEZ begint om zijn garage te kunnen bereiken.

Daar hangen verkeerscamera's en die registreren dat Willy de LEZ binnenrijdt, terwijl hij daar eigenlijk helemaal niet mag zijn. Het feit dat hij slechts enkele seconden in de zone vertoeft, zien de camera's niet.

"Uiteindelijk is het toch wel een boete van 125 euro, wat niet niks is, per keer dat wij hier draaien. Dus als ik twee keer per dag naar de winkel moet rijden, dan kost mij dat 250 euro. Of ik moet een abonnement kopen van 350 euro," stelt Willy.

De man heeft het probleem al aangekaart bij de stad Antwerpen, maar tot nu toe kreeg hij nog geen duidelijk antwoord op zijn vraag.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.