Abou Jahjah zet Koç uit migrantenpartij

Dyab Abou Jahjah
ANP Dyab Abou Jahjah
Dyab Abou Jahjah gaat dan toch niet met ex-sp.a'er Ahmet Koç in zee. De Belgisch-Libanese actievoerder gaat voor de oprichting van zijn 'migrantenpartij' verder met de Gentse advocate en oud-senator van Agalev (nu Groen) Meryem Kaçar, zo schrijft De Morgen vandaag. Koç zelf reageert verbaasd.

In mei van dit jaar kondigden de voormalige sp.a'er Ahmet Koç en de opiniemaker Dyab Abou Jahjah een politiek alternatief aan dat mikt op mensen met migratieroots. Een naam of programma hadden ze nog niet. Nu, een half jaar later, blijkt dat er een breuk is tussen de twee. Jahjah treedt naar buiten met Meryem Kaçar als nieuw boegbeeld.

Procedures

"We hebben hem sinds september niet meer gesproken. Hij is niet meer op de hoogte van wat ons project voorstelt", zegt Jahjah over Koç. Over de reden van de breuk blijft hij vaag. "Er waren ideologische verschillen, maar dat is niet de reden voor de breuk. Het ging om procedurele zaken", klinkt het.

Ahmet Koç
Foto Belga Ahmet Koç

Geen breuk?

Koç zelf vertelt een ander verhaal. "Ons programma was deze zomer eindelijk klaar en moest op 15 september voorgesteld worden op een congres. Dat is niet gebeurd, omdat ze het niet eens raakten over de structuur van de partij", zegt hij. "Dus heb ik gezegd: ik ga de straat op, ik ga campagne voeren voor onze partij." Koç gaat ervan uit dat hij nog bij de partij hoort.
95 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Richard Roose

  Ze zijn maar met twee en ze komen al niet overeen... ik zie een patroon in die hun gedrag...

 • jef vermeulen

  Laat ze doen en hopelijk winnen ze met gigantische meerderheid. Rood en Groen zal zijn pijlen op ander kiesvee moeten richten vanaf dan. Hopelijk dan eindelijk wat aandacht voor de weinige autochtone kiezers in dat geval.

 • gilberte Vergaelen

  Ze hebben deze avond in Terzake en De Afspraak weer voer genoeg. Weer de rooien gelijk gisteren in De Zevende dag met Phara di Aguira, ongehoord dat dit mens de monden snoert van de NVA. En die 2 vrouwen in Terake zijn geen haar beter.

 • raf steensels

  Eigenlijk zou men pas een politieke partij mogen oprichten en zich verkiesbaar mogen stellen als men enkel de Belgische nationaliteit heeft. Dus GEEN dubbele nationaliteit!!

 • jan van dessel

  Laat ze maar doen. Elke stem voor deze partij is een verloren stem.