Abou Jahjah: "N-VA verziekt het debat over identiteit. Zo kan een partij als Islam groeien"

 Dyab Abou Jahjah
Photo News Dyab Abou Jahjah
In een interview met De Zondag laakt Dyab Abou Jahjah, die onlangs de partij Be.One oprichtte, de hysterie over handjes schudden en gescheiden bussen.

CD&V weigerde deze week een orthodoxe jood op haar lijst in Antwerpen, omdat die vrouwen geen hand wil schudden. Abou Jahjah vindt dat geen hysterie waard. "Iemand groeten is een cultureel gegeven. Dat houdt geen belediging in. Iets anders is respect voor gelijke rechten. Wie zegt dat holebi's geen gelijke rechten mogen hebben, kan niet op onze lijst."

Jahjah vindt ook de hysterie over de partij Islam fout. "Of beter: op een fout voorstel gebaseerd. Jeremy Corbyn (Labour) heeft in Groot-Brittannië ook voorgesteld om gescheiden bussen in te voeren om seksueel geweld te voorkomen. Ik vind dat geen goed idee, maar dat houdt niet per definitie in dat je ongelijkheid propageert. Wat mij stoort aan de partij is dat een vrouw geen lijsttrekker mag zijn. Dat voorstel is een bewijs dat je ongelijkheid propageert."

Verderop in het interview haalt hij uit naar N-VA. "N-VA verziekt het debat over identiteit. Zolang ze dat doet, kan een partij als Islam groeien."
265 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LUC SMEULDERS

  ja maar wat met controle op eigendom in het buitenland moet dit beien worden als belastbaar inkomen en hoe zit het met de belasting te betalen erop ?

 • Willy Slachmuylders

  Dubbel paspoort voor mensen buiten de EU afschaffen en direct afpakken !

 • peter colson

  De Belgische staatsschuld is groot, schuld van NVA. De belastingen behoren al decennia tot de hoogste van Europa, schuld van NVA ook al bestond ze toen nog niet. Al decennia de laagste pensioenen, de schuld van NVA ook toen ze niet eens bestond maar van de 21 ministers van pensioen sinds 1976 waren daarvan 13 van hen een socialist en niet één van het NVA. Het onweer van gisteren was waarschijnlijk ook de schuld van het NVA :-p

 • Gerry Cle

  Abou Jahjah toont zich hier gematigder en bekwamer dan de meeste Belgische politici. Zijn partij Be.One staat dan ook voor gelijkheid op vlak van gender, afkomst en sociale achtergrond en scheiding van staat en kerk. Ik raad iedereen dan ook aan om de programmapunten van die partij te lezen ALVORENS commentaar te geven.

 • Chris Devlaeminck

  Natuurlijk is het de schuld van de N-VA. Van wie anders?