AB Inbev gaat weer geuzebier maken

BELGA
Bierbrouwer AB InBev gaat weer geuzebier en kriekenbier produceren in Sint-Pieters-Leeuw. Het geuzebier is met zijn productie van 17.000 hectoliter maar een bescheiden niche voor AB InBev, maar de gigant op de biermarkt wil zich zo een imago van authentiek en traditioneel brouwer aanmeten. De consument valt tegenwoordig voor dergelijke lokale producten die op een traditie teruggaan. 

De productie in Sint-Pieters-Leeuw zal wel niet meer dan 250 hectoliter bedragen in het eerstkomende jaar. Het oude geuzebier geniet overigens de Europese bescherming via het label "Gegarandeerd traditionele specialiteit", die slaat op de productiewijze, niet op de geografische herkomst. 

De twee bieren zullen in Brussel en omgeving te krijgen zijn, vanaf juli voor de kriek, en vanaf november voor de geuze, want die laatste moet nog wat rijpen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Van den Bulck

  Ik heb liever Belle Vieu !!! Schol !

 • Frederik Van Der Heyden

  Theo aub. Die fabel van de Zennevallei is al lang achterhaald. Girardin blijft voor mij de meesterbrouwer van alle Geuze en lambiek. En is bovendien hoofdleverancier van bijna alle lambiek in Vlaanderen. Waaronder de merken die jij opnoemt.

 • Michel Jacobs

  Help!

 • Piet Huysentruyt

  Zal weer chemische brol zijn, zoals alles wat die Brazilianen brouwen

 • Rik Vang

  Hoe.. Wat.. maken die bier?? Ik dacht dat die alleen winst maakten!