Aanwijzingen dat terreurcel Verviers meer leden telde dan terechtstaan

Photo News
Op het proces rond de terreurcel van Verviers zijn er de voorbije dagen een aantal details naar boven gekomen die het vermoeden doen rijzen dat de terreurcel mogelijk meer leden telde dan dat er dezer dagen terechtstaan. Zo worden er in verschillende afgeluisterde gesprekken schuilnamen gebruikt voor personen die niet geïdentificeerd konden worden. Er was deze voormiddag plots ook sprake van een "andere ploeg".

Die "andere ploeg" komt ter sprake in een afgeluisterd telefoongesprek op 12 januari tussen Soufiane Amghar en Khalid Ben Larbi, de terroristen die zich in Verviers schuilhielden, en verdachte Mohamed Hamza Arshad. Daarin krijgt Arshad te horen dat "Gros" in orde is, maar "dat de andere moet teruggestuurd worden of naar een andere ploeg moet". Wie of wat die "andere ploeg" is, is vooralsnog onduidelijk.

Er zijn verschillende aanwijzingen in het dossier dat Marouan El Bali wel degelijk de schuilnaam "Gros" droeg, maar anderzijds is er sprake van verschillende "Gros" in het dossier, die niet geïdentificeerd zijn.

Abaaoud

Opmerkelijk is ook een afgeluisterd gesprek tussen Soufiane Amghar en Khalid Ben Larbi, met hun contact in Turkije "Omar", waarvan sterke vermoedens bestaan dat het Abdelhamid Abaaoud is. In dat gesprek spreken Amghar en Ben Larbi over "VW" en "Renault" in de derde persoon, hoewel dat hun eigen codenamen zouden zijn, en wordt er melding gemaakt van twee andere onbekende personen, die de bijnamen "Brinks" en "Looping" krijgen.

Tenslotte wordt in afgeluisterde gesprekken tussen Marouan El Bali en de terroristen in Verviers herhaaldelijk verwezen naar een persoon in Frankrijk, of die tenminste de Franse nationaliteit zou dragen, en naar wie verwezen wordt als "Ahk" of "Far", die ook niet geïdentificeerd werd.