Aantal wissels van energieleverancier piekt

PHOTO_NEWS
Tijdens de maand januari zijn bijna 150.000 gezinnen en kleine bedrijven van elektriciteits- of gasleverancier veranderd in Vlaanderen. Volgens de Vlaamse energieregulator Vreg gaat het om "de op een na hoogste leverancierswisselgraad ooit", na januari 2013. Vooral kleine bedrijven switchen opvallend veel.

De Vreg had in december al een heropleving vastgesteld van het aantal klanten dat van energieleverancier wisselde, en die trend zette zich in januari versterkt door, zo klinkt het in een nieuwsbrief. De Vreg verwijst naar onder meer de nieuwe campagne "Durf Vergelijken" en een aantal groepsaankopen (Test-Aankoop, Samen Sterker Limburg,...).

Concreet stapten vorige maand 94.790 gezinnen en kleine bedrijven over naar een andere elektriciteitsleverancier, en veranderden er 53.251 van gasleverancier. Die cijfers komen overeen met een leverancierswisselgraad van respectievelijk 2,85 en 2,62 procent. Alleen in januari 2013 lagen die switchgraden nog hoger (respectievelijk 3,18 en 4,08 procent).