Aantal reizigers bij De Lijn daalt fors vanwege coronacrisis

BELGA
De Lijn telt 92 procent minder reizigers op haar voertuigen. Dit meldt woordvoerster Sonja Loos donderdag. "Alle lijnen blijven nog wel rijden", zegt ze.

De bezettingsgraad van De Lijn-voertuigen blijft steeds dalen, maar dat verandert niets aan de huidige aangepaste dienstregeling. "De dienstregeling kan natuurlijk in de volgende dagen wijzigen, maar we bekijken het van dag tot dag", zegt de woordvoerster. "We doen er alles aan om onze reizigers nog te vervoeren naar hun bestemming.”

Vanaf zaterdag zullen er wel nieuwe aanpassingen worden doorgevoerd in de dienstverlening in en rond Antwerpen. Trams zullen er nog om de 15 of 30 minuten rijden. De Lijn nam die beslissing omdat specifiek in Antwerpen het aantal ziektemeldingen bij tramchauffeurs de voorbije dagen is opgelopen, klinkt het.

Lees ook: Aantal zieke chauffeurs De Lijn blijft stijgen: Antwerpse trams rijden nog maar elke 15 en 30 minuten vanaf dit weekend
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Philomena Vanderweyen

    Dat is toch normaal we moeten met zijn allen van thuis uit werken of in ons kot blijven.