Aantal oproepen naar Zelfmoordlijn sterk gestegen

UNKNOWN
Het aantal oproepen naar de Zelfmoordlijn is het eerste halfjaar van 2012 sterk gestegen. Dat meldt het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ) vandaag. Het Centrum ziet een betere bekendheid van de lijn en een groeiende waakzaamheid in de maatschappij als mogelijke oorzaken.

In de eerste helft van 2012 werden 5.582 oproepen beantwoord, ruim 1.000 oproepen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om 5.001 telefonische oproepen en 581 chatgesprekken.

"Het is een positieve evolutie dat steeds meer mensen de stap zetten om contact op te nemen met de Zelfmoordlijn", zegt Kirsten Pauwels, directrice van het CPZ. "De hoge zelfmoordcijfers in Vlaanderen worden wel eens in verband gebracht met het stigma op psychische problemen en het zoeken naar hulp. Als we er in slagen die drempel om hulp te zoeken te verlagen, zitten we echt op de goede weg."

Dit najaar start het CPZ in Brussel, Antwerpen, Gent en Leuven ook nog met opleidingen voor vrijwilligers. Kandidaten kunnen zich melden op vrijwilligers.zelfmoordlijn.be.


www.zelfmoordlijn.be