Aantal ongevallen in Gent daalt sinds start circulatieplan

photo_news
In Gent is het aantal ongevallen met 27,9 procent gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Gentse politie. De daling is een gevolg van de invoering van het circulatieplan en een beperking van de snelheid. "We zijn erg blij met dat resultaat", zegt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw. "Het was een van de belangrijkste doelstellingen van het plan."

In totaal noteerde de politie sinds het begin van het circulatieplan in april 543 ongevallen. Dat zijn er 210 minder dan in dezelfde periode van vorig jaar. Daarbij vielen 45 gewonden minder, 39 licht- en 6 zwaargewonden.

Het circulatieplan zorgt bovendien voor een lichte toename van het openbaar vervoer in Gent en een stijging van het aantal fietsers. Dat zorgt voor nieuwe uitdagingen. "We hebben het aantal fietsstallingen de voorbije 3 jaar verdubbeld", aldus Watteeuw.
54 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bill Ferryman

  Niet moeilijk als je bijna overal stil staat of je met amper 5km/u vooruit raakt door al de files

 • Tom Faes

  Goed gedaan Watteeuw, tot spijt van Sleurs en de Bracke , goe bezig groen.

 • Onafhankelijkemening

  Sinds de verandering van het circulatie plan niet meer in Gent geweest. Wat ik in Gent vond, vind ik ook elders, dus geen gezever meer.

 • AnnaVdB82

  Nogal logisch als en minder auto's rijden. Misschien nu meer fietsongevallen, niettemin ik ben voor een autovrije binnenstad, als je een uitstap maakt heb je tijd genoeg en kun je het openbaar vervoer nemen. Voor de mensen die er werken kunnen pendeldiensten ingezet worden naar de stations.

 • Frans Van Hoyweghen

  En toch stemmen de meeste Gentenaars voor groen.!!!