Aantal 65-plussers dat in ons land nog aan het werk is helft lager dan in EU

Getty Images
De werkgelegenheidsgraad bij mensen van 65 jaar en ouder lag vorig jaar in ons land meer dan de helft lager dan in Europese Unie. We kwamen uit op 2,5 procent, waar dat in de EU gemiddeld 5,8 procent was. 

Dat blijkt uit het antwoord van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) op een schriftelijke vraag van Benoît Friart (MR). De minister baseert zich hiervoor op cijfers van Eurostat.

Daling

De werkgelegenheidsgraad in deze leeftijdscategorie steeg in ons land de voorbije jaren wel van 2 procent in 2011 tot 2,6 procent in 2015 om na een daling in 2016 tot 2,2 opnieuw te stijgen tot 2,5 procent in 2017. 


Ook in de leeftijdsgroep 45-64 waren er in 2017 in ons land (64,2 procent) minder mensen aan het werk dan gemiddeld in de EU (69,3 procent).


De werkgelegenheidsgraad bij de 64-plussers daalt verder met de leeftijd. In Vlaanderen was in 2015 nog 9,31 procent van de 65-69-jarigen aan het werk, een percentage dat daalt tot 0,29 procent bij de 100-plussers.


In Wallonië bedroeg de werkgelegenheidsgraad dat jaar bij de 65-69-jarigen nog 8,81 procent en bij de 100-plussers 0,36 procent. In Brussel was dat respectievelijk 10,78 en 0 procent.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raf peeters

  Hier ook weer een logisch feit ,in andere landen krijg je ook zoveel bij reorganisatie van een bedrijf en ben je genoodzaakt te gaan werken ,Belgie regelt wel alles door overeenkomsten dat je vanaf 50 al thuis kan blijven zitten en al 15 jaar kan profiteren voor je met pensioen bent en dat is de enige reden en zo ken ik er veel.

 • GERARD DE PELECIJN

  Juist de helft lager van elk jaar dat u voor uzelf ook werkt!

 • Paul Cools

  Onze 65 plusser hebben in hun leven dubbel zo hard gewerkt als de rest van de EU. Alles heeft zijn prijs ,ook het uitmelken van werknemers.

 • sandy pluym

  nog twee jaar en heb 51jaar hoeveelzal dit worden1000euro voor 51jaar maar word in de kranten medegedeeld zo iedere belg dit weet te vergelijken met soldaat of ambtenaar en politiekers met hun jaren aanwezig te zijn

 • Cor Dierckx

  Dat komt omdat ze hier door hard werken eerder einde latijn zijn. Ik heb verschillende mensen aan hetzelfde werk zien werken in Frankrijk en Duitsland dat was 35 % minder intensief en meestal nog een mannetje meer.