Aanrijding tussen twee treinen aan Gent-Sint-Pieters: Infrabel werkt nacht door om schade te herstellen

(Illustratiefoto)
Jan De Meuleneir/Photo News (Illustratiefoto)
Bij het station van Gent-Sint-Pieters zijn na de aanrijding van een goederen- en werktrein de sporen opnieuw vrijgemaakt. De ploegen van spoornetbeheerder Infrabel gaan nu de hele avond en nacht doorwerken om de schade, die al bij al meevalt, te herstellen zodat er geen hinder meer is voor het treinverkeer morgenochtend. Dat meldt Infrabel-woordvoerster Leslie Buyle.

Het ongeval gebeurde rond 00.30 afgelopen nacht. Net buiten het station reed een werktrein zijdelings tegen een goederentrein die richting de kust reed. Die laatste ontspoorde niet. Maar de werktrein raakte wel beschadigd en ging deels van de sporen.  Er vielen geen gewonden en aan boord van de goederentrein waren geen gevaarlijke goederen. 

Om de werktrein te verwijderen moest een speciale hersporingstrein ter plaatse komen. De werktrein kon nadien op eigen kracht verder.

In de loop van de late namiddag, veel sneller dan verwacht, zijn de sporen opnieuw vrijgemaakt en konden de treinen doorrijden, zegt Buyle. “De schade aan de sporen valt al bij al mee”, klinkt het. De ploegen van Infrabel zullen de hele avond en nacht doorwerken, “zodat het treinverkeer morgenvroeg vanaf de eerste trein opnieuw normaal kan verlopen”.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • albert stroobanddt

    Als ge de plaatselijke congine over de werken en de veiligheid in acht neemt bv het afleveren om E.... om naar het werkspoor te vertrekken moet er uur op staan wie geeft dat? Dus de bestuurder die de werf op rijdt moet op zijn papieren zeer goed lezen en zich niet laten opjagen. Albert Stroobandt

Video