Aanrijding met dodelijke afloop in Maldegem

In het Oost-Vlaamse Maldegem is vanochtend een 58-jarige autobestuurder om het leven gekomen na een aanrijding op een kruispunt. De onderzoeksrechter in Gent heeft de aanrijder, die reed onder invloed, deze namiddag vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

De man uit Damme stond omstreeks 03.15 uur stil voor de verkeerslichten op de Aalterbaan, ter hoogte van het kruispunt met de Halledreef, in de dorpskern Maldegem-Kleit. Toen de lichten groen kleurden, werd de stilstaande wagen achteraan aangereden door het voertuig van een 24-jarige autobestuurder. Die man, afkomstig uit het West-Vlaamse Kortrijk, bleek onder invloed.

De aanrijdende autobestuurder werd gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket. De onderzoeksrechter in Gent besliste om hem onder strikte voorwaarden vrij te laten, het parket trok zijn rijbewijs in.

Door de klap overleed de man uit het aangereden voertuig ter plaatse. Het parket van Gent stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse die de omstandigheden van het ongeval moest achterhalen.