Aanhoudingen na brand in cannabisplantage in Boechout

PHOTO_NEWS
In de Weverstraat in Vremde (Boechout) heeft de brandweer deze namiddag een "beperkte" cannabisplantage aangetroffen na een oproep voor een zolderbrand. Volgens de politie zijn er meerdere aanhoudingen verricht. Het parket van Antwerpen was voorlopig niet bereikbaar voor commentaar.

Om 17.49 uur kwam bij de brandweer van Edegem een oproep binnen voor een zolderbrand. Ter plaatse bleek dat het om een goed geïsoleerde zolder ging, dit volgens de brandweer als inrichting voor de cannabisplantage.

"Door de goede isolatie hebben we een gat in het dak moeten maken om de hitte en de gassen uit de zolder te laten ontsnappen", klinkt het bij de brandweer. "Anders zou er een flashover kunnen ontstaan (een plotse en gevaarlijke ontbranding van de rookgassen zelf, red.)". De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar een nabijgelegen pand. Er vielen geen gewonden.

Volgens brandweer en politie ging het om een "beperkte" cannabisplantage. Er werden volgens een medewerker van de politiezone MINOS meerdere aanhoudingen verricht. Voor toelichting werd naar het Antwerpse parket verwezen. Daar was voorlopig niemand bereikbaar.