Aalst verbiedt geen controversiële praalwagens in maandagstoet

Geert De Rycke
Aalst zal geen controversiële praalwagens verbieden in de carnavalsstoet die om 13.30 uur van start gaat. De maandagstoet wordt gelopen op een verkort traject en de groepen zijn niet meer gebonden aan de numerieke volgorde van hun volgnummer in de zondagstoet.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Er is opnieuw internationale verontwaardiging over enkele Joodse karikaturen die in de stoet van zondag zijn opgedoken. Het stadsbestuur grijpt echter niet in en zal geen praalwagens uit de stoet halen die vandaag uitrijdt.

Gisteren heeft de politie wel de identiteit genoteerd van carnavalisten die mogelijk een lijn hadden overschreden. Dat is geen proces-verbaal, maar eerder een manier om bij eventuele klachten een juiste identificatie mogelijk te maken. Die identificatie zal ook vandaag gebeuren.

Naast de carnavalsstoet staat vandaag om 14 uur ook de bezemdans en de bezemworp van de Aalsterse Gilles op het programma, net als de ajuinworp.

LEES OOK.

De Joodse journalist in Aalst: “Ik heb hier dingen gezien die niet uit te leggen zijn. Maar ik kom volgend jaar zeker terug” (+)

De ‘klaagmieren’ van Aalst Carnaval: “Ik voel het nu al. Ze zijn ons uit de context aan het trekken” (+)
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vandekempen bart

  nogal evident. ongeacht wat onze ontslagnemende neppremier in lopende zaken ervan vindt. wilmes beloofde aan de e.u. en aan haar grote baas michel trouwens wel extra 2.2 miljard, op onze kosten. daar hoor ik niks over.

 • pascal devillé

  Goed zo.Niet dat die controversiele praalwagens op zich zo schitterend zijn maar het is een statement tegenover de politiek correcten.Die willen alles weg wat eigen is aan onze cultuur.Het wordt tijd dat de gewone mensen van hier zich daartegen verzetten.

 • André Van Laethem

  Aalst mag niet plooien en moet tonen wat alle Belgen denken.

 • Gerd Van nieuwenhove

  Aalst zorgenkind ! De burgemeester zoekt uw stem ?

 • else verte

  Groot gelijk,niet laten intimideren.Dat Europa zich maar bezig houd met het coronavirus te bedwingen en Belgie dringend een regering laat maken.