92 banen op de tocht bij RSB Tessenderlo

In Tessenderlo heeft RSB Transmissions de boeken neergelegd. Dat meldt TV Limburg in zijn nieuws van 18.30 uur. Als het faillissement donderdag wordt uitgesproken, verliezen 92 medewerkers hun baan.

De herstructurering van Caterpillar in Gosselies bij Charleroi - waar 1.400 banen verdwijnen - kost nu dus ook mogelijk 92 jobs in Tessenderlo.

"We zitten met een historische klant, Caterpillar, die het merendeel van onze productie inhield", zegt CEO Bart Minnen. "Caterpillar heeft strategisch beslist om meer en meer intern te doen in Polen. We waren genoodzaakt nieuwe klanten te zoeken, maar dat was gezien onze moeilijke financiële situatie niet gemakkelijk. Nieuwe klanten houden de boot af."

RSB in Tessenderlo - het vroegere MSI - is in Indiase handen en was actief in het maken van grote lasconstructies voor de zogenaamde grondverzetindustrie. "De board in India heeft ons gevraagd de boeken neer te leggen. Ik kan hen niets verwijten. Op deze korte termijn hebben ze geen investeerder of overnemer gevonden. Hopelijk vindt de curator die wel", aldus Minnen.

Het bedrijf ging in 2012 al een miljoen euro in het rood. Volgens de directie het gevolg van gestegen energieprijzen en de hoge arbeidskost.