90 hardrijders aan wegenwerken klaverblad Lummen allemaal samen voor de politierechter

Archiefbeeld.
Borgerhoff Archiefbeeld.
De politierechtbank in Hasselt hield vandaag een themazitting inzake snelheidsovertredingen op de E314 in Lummen. Maar liefst 90 mensen waren gedagvaard. De overtredingen werden vastgesteld ter hoogte van de plek in Viversel (Zolder), waar werken plaatsvinden om een brug over het Albertkanaal te verhogen. 

De overtreders reden meer dan 110 kilometer per uur, waar de maximumsnelheid 70 kilometer per uur bedroeg. Ze riskeren een geldboete van 600 euro met deels uitstel en een rijverbod van minstens acht dagen. Een van de betrapte hardrijders werd met een snelheid van 156 kilometer per uur geflitst. 

De Hasseltse politierechtbank hield al voor de derde maal in enkele maanden tijd een themazitting omtrent snelheidsovertredingen ter hoogte van de wegenwerken. De negentig gedagvaarde personen horen op 20 april hun verdict. In mei volgt nog een vierde zitting over dezelfde inbreuk. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alain Stuker

  Wie rijdt er nu 110 waar er een bord 70 km/uur staat?

 • leen hanssens

  Een groepsveroordeling?

 • Sven Neirynck

  Het is in ons land nog altijd een groot probleem met snelheidsbeperkingen, wie die respecteert krijgt steevast iemand die zit te bumperkleven om je sneller te doen rijden. In onze buurlanden werden de snelheidbeperkingen ahv systematische controles afgedwongen.

 • andre wouters

  Dat ze te hard hebben gereden, hebben ze gezien, maar dat er 10 miljard verdwenen is dat niet, toch straf hë !!!

 • Alfons Verbist

  En maar klagen dat de boetes te hoog zijn. Lappen alles aan hun laars en beschimpen dan de regeringsleiders die de boetes optrekken. Ze kunnen niet hoog genoeg zijn voor die snelheidsmaniakken die niet alleen zichzelf in gevaar brengen, maar ook vele anderen.