9 rijbewijzen ingetrokken voor terugkeren over pechstrook op E40

BELGA
BELGA
Negen bestuurders zijn deze namiddag betrapt toen ze in de tegenovergestelde richting over de pechstrook van de E40 in Adinkerke reden. Daar was een file ontstaan door een actie van Franse douaniers. Het rijbewijs van de negen bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken, meldt de politiezone Westkust.

De acties van de Franse douaniers zorgen sinds begin maart regelmatig voor hinder op de E40 richting Frankrijk. De douaniers eisen onder andere meer personeel (vanwege de brexit) en een betere vergoeding voor nachtwerk. Op de wegen richting de Noord-Franse havens staan deze namiddag opnieuw files.

Ook op de E40 ter hoogte van Adinkerke was het aanschuiven. De politie van de zone Westkust stelde vast dat meerdere voertuigen via de pechstrook probeerden terug te keren, om de oprit Adinkerke als afrit te gebruiken. De rijbewijzen van negen bestuurders werden door het parket van Veurne onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De bestuurders zullen zich later ook nog voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

"Terugkeren over de pechstrook zonder begeleiding van politie kan niet getolereerd worden. Dergelijke manoeuvres zijn levensgevaarlijk. De pechstrook dient niet als terugrijstrook en is tevens primordiaal voor de hulpdiensten", klinkt het bij de politie.

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt het verkeer op langere afstand aan om de E40 richting Duinkerke te vermijden. Vanuit Brugge is het aangewezen om de E403 te volgen tot in Doornik. Verkeer vanuit Gent rijdt het best om via Kortrijk en Rijsel.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Morren Lindsy

  Mr. Hellemans, uw reactie tart alle verbeelding! Zij die in de file staan zijn mensen die werkelijk op weg naar hun werk zijn, géén onveilig gedrag vertonen door terug te keren en sowieso door 'heirkracht' te laat zijn. Uw reactie toont aan dat u een 'verkeers-aso' bent. Proficiat!

 • DIRK VAN BRUSSEL

  Er zijn er hier die DRINGEND terug naar de rijschool moeten. Op de autosnelweg mag je NIET terug rijden. Niet in België, niet in Nederland, nergens. En op de baan primeert de wet op wegverkeer boven de wetten van de baas.

 • guido vermeyen

  Iemand die al 10 doden op zijn geweten heeft in het verkeer, mag verder rijden, geen intrekking rijbewijs.....(zie getuigenis politierechters onlangs hier)

 • Maxime Vanmaercke

  Md Hellemans, keren op de autostrade is gekkenwerk. Al heb je afspraken if moet je naar uw werk: geen excuse. Eigenlijk voor uw uitspraak zou u ook je rijbewijs voor enkele dagen moeten kwijtspelen. Je beveelt aan om levensgevaarlijk te rijden.

 • Febe Chapin

  File is nooit overmacht, "je moet maar vroeger vertrekken". Je kunt evengoed kamperen aan uw werk tegenwoordig..