9 jaar cel voor man na nieuwe zedenfeiten met minderjarigen

PHOTO_NEWS
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 44-jarige arbeider uit Stabroek veroordeeld tot vier jaar cel omdat hij drie jongens had aangerand en nog eens twee andere seksuele voorstellen had gedaan in chatgesprekken. De beklaagde is met deze feiten niet aan zijn proefstuk toe: hij kreeg eerder al vijf jaar voorwaardelijk voor gelijkaardige feiten, maar die worden nu ook effectief.

Toen vielen enkele zwakbegaafde tieners aan de beklaagde ten prooi. Hij zocht contact met hen via Netlog en trakteerde hen op hamburgers, een cinema- of een discotheekbezoek. Toen enkele jongens in de krokusvakantie van 2010 bij hem bleven slapen, had hij hen dronken gevoerd en had hij zich aan één van hen vergrepen.

Hij werd in april 2011 veroordeeld tot vijf jaar cel met uitstel. Hij moest zich laten behandelen voor zijn seksuele problemen en mocht geen contact hebben met tienerjongens. De beklaagde hield zich niet aan die voorwaarden en randde amper drie maanden later een jongen van 17 aan. Met twee jongens van 15 en 16 voerde hij seksueel getinte chatgesprekken.

De rechtbank vond het welletjes. Aangezien hij zich duidelijk niet aan de voorwaarden van het eerste vonnis had gehouden, worden die vijf jaar cel met uitstel nu effectief. Voor de nieuwe zedenfeiten kreeg hij daar nog eens vier jaar bovenop. Hij moet zijn slachtoffers 5.000 euro schadevergoeding betalen.