865 kilo cocaïne ontdekt in container met ananas voor bedrijf in Antwerpen

De drugs zaten verstopt tussen een lading ananassen.
thinkstock De drugs zaten verstopt tussen een lading ananassen.
De Nederlandse douane heeft maandag tijdens een controle in de Rotterdamse haven een partij van 865 kilo cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een container met ananassen.

De container kwam uit Costa Rica en was bestemd voor een bedrijf in Antwerpen. Het bedrijf heeft niets te maken met de smokkel. De verdovende drugs zijn inmiddels vernietigd.

Vandaag maakte het Container Control Programme (CCP) van de Verenigde Naties bekend dat in Latijns-Amerika en de Caraïben sinds het begin van 2020 al 4,8 ton cocaïne werd gevonden met bestemming België.

Lees ook:

Drugsbaron verlinkt door dronken blondje en praatgrage trucker: gerecht hoopt dat Dubai Antwerps kopstuk uitlevert (+)

Antwerpse drugsbende regelt aanslagen vanuit Dubai (+)

Zware jongens gestraft met 12 jaar cel voor ontvoeringen in drugsmilieu (+)
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Van der Vloedt

    Wie is er daar nu aan het hamsteren geslagen (bij zij die weet hebben en hadden van het transport) ? "Gelukkig" is alles nu in lockdown en kan men nu niet openlijk komen vragen stellen.