85-jarige Gentenaar op klaarlichte dag ineengeslagen door jongeren

RV
Een 85-jarige Gentenaar heeft op klaarlichte dag rake klappen gekregen van enkele jongeren. Die lieten hem 'voor dood achter'. De man heeft zelf videobeelden van het incident.

De feiten dateren van zondagmiddag. Het slachtoffer woont op twee straten van het Gravensteen, in het Gewad. In zijn huis, waar hij vroeger café 'Tap en Tepel' uitbaatte, hangt hij antisemitische boodschappen en spreekt hij zich uit tegen de islam. Er hingen ook enkele affiches aan het raam van diens woning. "Dat is mogelijk de reden waarom die jongeren mij geviseerd hebben", zegt de man.

Op beelden van die camera's zijn de feiten te zien. "De jonge mannen kijken omstreeks 15.30 uur naar de slogans en door het raam van de woning. Daarna gaan ze weg, maar wanneer Keuleer thuiskomt - hij was gaan eten in een Chinees restaurant - wordt over en weer geschreeuwd en spuwt een van de minderjarigen naar de oude man. Finaal neemt een van de jongeren een lange aanloop en met een welgemikte karatetrap schopt hij Keuleer buiten westen."

De politie is bij hem langsgeweest op vraag van de ambulanciers. De 85-jarige is van plan klacht in te dienen bij de onderzoeksrechter. De politie zegt het incident te onderzoeken.
68 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Rouben Vansteenkiste

  Het moest er eens van komen. Deze oude man mishandelt al jaren de vrouw die voor hem zorgt. Hij vloekt en roept op iedereen. Een ex leraar die moeten stoppen is wegens ongewenste intimiteiten. Hij mag van geluk spreken dat dit zijn eerste incident is. Deze man moet in principe onder begeleiding, maar doen ze dat nog op zo een leeftijd?

 • Marangoz Kahraman

  Door de hoge leeftijd heeft hij ergens in zijn leven beïnvloeding door propaganda gekregen en is hij zo ontspoord. De jongeren begrijpen dit niet en kunnen best uit de wereld van de psychiatrie blijven.

 • Anonymous

  Klopt er is vrije meningsuiting. Maar lok je het op die manier niet uit ? Stel dat ik elke dag mijn buurman uitscheldt, dan is dat ook vrije meningsuiting maar dan gaat hij op een dag ook kwaad worden.

 • Jean craeghs

  Mooi verwoord Stefaan Vande Loo

 • Luna Vicente

  Het is gewoon zielig van die jongens om een oude man in elkaar te slaan je hoort juist respect te hebben voor oude mensen echt schade van die jongens