8 procent meer omzet voor winkeliers op koopzondag voor Kerstmis

Winkeliers boeken 8 procent meer omzet op koopzondag voor Kerstmis.
Getty Images/Westend61 Winkeliers boeken 8 procent meer omzet op koopzondag voor Kerstmis.
Winkeliers hebben op deze koopzondag voor Kerstmis gemiddeld 8 procent meer omzet geboekt in vergelijking met dezelfde zondag vorig jaar. Dat blijkt uit een bevraging van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).

De koopzondagen voor Kerstmis waren de voorbije vijf jaar ook al steevast goed. NSZ stelt vast dat heel weinig handelaars dezer dagen verlof nemen om ze een belangrijk verschil maken in de omzetcijfers. Ook volgende zondag 29 december zullen heel wat winkels open zijn.

Gisteren werd al een dagrecord aan elektronische betalingen geregistreerd. Het ging om 10.535.817 betalingen in fysieke en online winkels.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • louis van hoeylandt

    wat is de meerwaarde van nsz en het bekend maken van cijfers ..de winkeliers zullen wel weten dat ze niet voor niets de zondag extra inkomen hadden ,is dat op vraag van de regering om te weten te komen dat de mensen nog een paar centjes hebben die zij dan kunnen afromen

  • Rene Dannau

    het zal van mij niet zijn want ik mag met mijn auto niet in de stad dus heb ik het noodzakelijke hier in de buurt gekocht.