8.300 dapperen trotseren hindernissen van Spartacus Run

BELGA
In het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom hebben vandaag zowat 8.300 sportievelingen deelgenomen aan de derde editie van de Spartacus Run, een loodzwaar tien kilometer lang veldloopparcours met onderweg vijftien spectaculaire hindernissen was hun deel. Samen met de volgens de organisatie zowat 20.000 toeschouwers konden de dapperen nadien genieten van een welverdiende barbecue in festivalsfeer.

De Spartacus Run groeit elk jaar spectaculair in omvang. Na de 5.000 deelnemers van 2013 werd ditmaal een plafond van 9.000 inschrijvingen vastgelegd, dat ook gehaald werd. "We bekijken of we nog verder kunnen uitbreiden, maar zullen dat enkel doen indien het comfort voor de deelnemers gegarandeerd kan blijven", zegt Greg Broekmans van organisator Golazo Sports. Om flessenhalsen op het parcours te vermijden, werden de lopers om de vijf minuten aan de start gebracht in groepen van 250.

Om het evenement jaar na jaar boeiend te houden, wordt bij elke editie ook het parcours grondig gewijzigd. Ditmaal was er onder meer een vernieuwd labyrint bij en moesten de deelnemers een heel eind lopen met een zandzak in de hand, zelfs over hindernissen als een bandenstapel heen.

De Spartacus Run werd in het leven geroepen ter ere van Artoer Aghajanyan, een jonge triatleet die in 2011 bij een ongelukkige val om het leven kwam tijdens de Antwerp Ironman. De eerste editie ging nog door op de Antwerpse Linkeroever, maar sinds vorig jaar is De Schorre het decor.