74 jobs bedreigd bij Zoetis Belgium in Zaventem

Bij Zoetis Belgium in Zaventem staan 74 van de 280 jobs op de tocht. Het gaat allemaal om bediendejobs. In Louvain-la-Neuve, waar Zoetis een tweede Belgische vestiging heeft, zijn geen jobs bedreigd. Dat heeft de directie tijdens een personeelsvergadering bekendgemaakt. Zoetis is een internationaal bedrijf dat geneesmiddelen voor vee en huisdieren produceert.

De herstructurering in Zaventem is onderdeel van een plan waarmee Zoetis tegen 2017 wereldwijd 300 miljoen euro wil besparen door activiteiten te vereenvoudigen, de kostenstructuur te verbeteren en middelen meer gefocust toe te wijzen. De reorganisatie is volgens de directie nodig om de competitiviteit van de groep te waarborgen in een sector waar de concurrentie alsmaar scherper wordt.

Of er effectief 74 ontslagen zullen vallen, moet blijken tijdens de informatie- en consultatiefase die samen met de vakbonden opgestart wordt in het kader van de wet-Renault voor collectief ontslag. De directie belooft er alles aan om zoveel mogelijk oplossingen en alternatieven te onderzoeken om naakte ontslagen te vermijden, maar deze laatste zijn echter niet uit te sluiten.

Zoetis was tot 2013 onderdeel van het farmaconcern Pfizer.