73-jarige exhibitionist krijgt 18 maanden cel met uitstel

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een 73-jarige man uit Halle veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden met uitstel omdat hij zich schuldig had gemaakt aan exhibitionisme. De man toonde vanuit zijn woning meermaals zijn geslachtsdeel aan kinderen die op weg naar school waren.

De man woonde op enkele straten van een lagere school in Halle. In de loop van 2011 en 2012 trok hij herhaaldelijk de aandacht van schoolgaande kinderen door op het raam te kloppen als ze voorbij zijn woning stapten, of door met geld te zwaaien. Als de kinderen keken, ontblootte hij zijn geslachtsdeel en stelde hij seksuele handelingen met zichzelf.

De man behield zijn activiteiten alleen voor de schoolgaande jeugd voor en hield zich bijvoorbeeld gedeisd tijdens de schoolvakanties. Uit het onderzoek bleek bovendien dat er ook al in 2006 en 2009 klachten over hem waren ingediend.

Volgens het parket waren verschillende kinderen echt bang geworden van de man. Er werd dan ook een effectieve celstraf geëist. De verdediging wees er echter op dat de man in de periode van de feiten in een sterk sociaal isolement leefde en sindsdien therapie had gevolgd.

De rechtbank hield het uiteindelijk bij een celstraf met uitstel, weliswaar onder de voorwaarde dat de man zijn therapie voortzet in een gespecialiseerd centrum.