700 kilo cocaïne ontdekt in Antwerpse haven door Belgisch-Duitse samenwerking

Illustratiebeeld
EPA Illustratiebeeld
De Duitse politie en douane hebben de invoer in het land van ruim 700 kilo cocaïne kunnen voorkomen, dankzij een samenwerking met hun Belgische collega's uit de haven van Antwerpen.

De Duitse autoriteiten voerden sinds begin dit jaar onderzoek naar een vrachtbedrijf uit de noordwestelijke deelstaat Nedersaksen. Op basis van de verzamelde informatie waarschuwden ze de Belgische autoriteiten in de haven van Antwerpen voor de komst van vijf verdachte containers, die tafelzout uit Brazilië vervoerden.

Begin februari voerden Belgische autoriteiten controles uit op deze containers en ontdekten ze meer dan 700 kilo verdovende middelen naast het aangekondigde tafelzout.

"De Duitse transporteur was niet alleen verantwoordelijk voor de logistiek, maar was ook de koper van het zout", aldus de Duitse justitie. De containers werden uiteindelijk per vrachtwagen naar Nedersaksen gebracht, waar de politie het bewijsmateriaal kon verzamelen. De drugs hadden een straatwaarde van meer dan 50 miljoen euro. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • willem merken

    En maak er 700.000 dosissen van van 1g per stuk aan 1 euro, af te halen in het politiebureau met een max van 7 per week. De hele markt stort in mekaar. En je weet ook wie er hulp nodig heeft.