7 personen met CO-vergiftiging afgevoerd in Antwerpen

Hulpdiensten arriveerden vannacht rond één uur in een gebouw in de Van Deynsestraat in Deurne.
Marc De Roeck Hulpdiensten arriveerden vannacht rond één uur in een gebouw in de Van Deynsestraat in Deurne.
Zeven personen uit het Antwerpse district Deurne zijn deze nacht met CO-intoxicatie naar het ziekenhuis gebracht. Twee van hen zijn er erg aan toe. De oorzaak is te zoeken bij twee defecte verwarmingstoestellen.

Hulpdiensten arriveerden vannacht rond één uur in een gebouw in de Van Deynsestraat in Deurne. Zeven bewoners werden daar door CO vergiftigd door twee slecht werkende verwarmingstoestellen. Twee personen waren er heel erg aan toe en werden door een MUG-team verzorgd en afgevoerd. Nog vijf andere mensen werden naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer deed metingen en kon inderdaad veel te hoge CO-waarden vaststellen in het pand. De defecte toestellen werden afgesloten en de woning verlucht.

In deze periode van het jaar ligt het risico op CO-intoxicatie hoger omdat de temperaturen dalen en dus de ventilatie in huis minder groot is. CO (koolstofmonoxide) is een geurloos en kleurloos gas dat ontstaat bij een slechte verbranding van onder meer aardgas, stookolie, kolen, enzovoort. CO verstoort de zuurstofopname in het lichaam, wat dodelijk kan zijn. Eerste symptomen van een intoxicatie zijn hoofdpijn of de neiging tot braken. 

De hulpdiensten in Deurne.
Marc De Roeck De hulpdiensten in Deurne.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jeanne Delvoy

    Dagelijks keuren wij toestellen af,door levensgevaarlijke situaties.Dweilen met de kraan open,maar we houden vol.Het zijn de mensen die hun werk naar behoren doen die met de vinger worden gewezen.